Vrijdagavond 3 april jl. vormde het Katwijks Museum het decor voor het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten op NPO2. Met medewerking van Banket en Brood Haasnoot, die nog altijd dagelijks verse zeekaken bakt, introduceerde culinair expert Alain Caron een nieuw zeekaak-recept: de Zeekaak burger.
In het Katwijks Museum kreeg Alain Caron uitleg over de achtergrond en bereidingswijze van de zeekaak als voedsel voor de bemanning. De Zeekaak burger werd bereid in het Katwijks Museum met een passende maritieme achtergrond. Bekijk hier de gehele reportage en hier het recept van de Zeekaak burger.
In het programma BinnensteBuiten, dat iedere werkdag wordt uitgezonden, wordt de kijker dagelijks getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken, zo zegt de redactie. BinnensteBuiten biedt een kijkje binnens- en buitenshuis waarbij mensen vol liefde en op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur of indrukwekkende moestuin.
Omwille van het beteugelen van het coronavirus is ook het Katwijks Museum tot nader order gesloten en is onze fraaie en uitgebreide collectie tijdelijk niet toonbaar. Belangstelling voor ons lokale verleden? Word lid en ontvang binnenkort het nieuwe ledenmagazine van het Genootschap Oud Katwijk.
©2024 Katwijks Museum | Privacy | Cookies | Website door 2nd Chapter