woensdag

1 februari t/m 28 maart 2020

Binnenkort te zien

‘Snelle jongens’ - Quick Boys 100 jaar

Jubileumexpositie ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Katwijkse voetbalclub

Op een zondagmiddag, eind januari 1920, kwamen zeven vrienden in de leeftijd van 15 á 16 jaar bijeen in een haringloods van Rederij Kleen aan de Zuidstraat. De haringtonnen dienden als stoelen. Ze besloten daar een voetbalvereniging op te richten met de naam Quick. In het voorjaar van 1920, toen deze nieuwe voetbalclub in de competitie van de Leidsche Voetbalbond wilde gaan voetballen, werd de naam veranderd in Quick Boys.

De rest is geschiedenis en juist deze roemrijke lokale voetbalgeschiedenis van Quick Boys wordt in het jubileumjaar 2020 met een expositie in het Katwijks Museum in beeld gebracht. Met materialen zoals oude leren kiksen (voetbalschoenen) of leren knikkers met veters (voetballen), retro-shirts, filmmateriaal, foto’s, schilderijen, etc. wordt teruggegaan in de tijd.

1 februari t/m 28 maart 2020
Ma. Gesloten
Di. t/m za. 10:00 - 17:00
Zo. Gesloten

Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het voormalige vissersdorp en combineert een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

Geen
expositie
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox: