dinsdag
open v.a.
10:00
Bezoek ons
menu

7 juni t/m 3 september 2022

Was te zien

Bekijk het promo filmpje, tijdens de voorbereiding gemaakt.

YouTube: Katwijkse dracht & schilderpracht

Mede in het licht van het Nationale Klederdracht Festival, dinsdag 9 augustus 2022 in Katwijk, is deze tentoonstelling in het Katwijks Museum uniek.
De Katwijkse klederdracht wordt voor het eerst ook gepresenteerd in de context van Katwijk als kunstenaarsdorp. De kunstenaars kwamen vanaf 1873 van over de hele wereld en in grote getale naar het pittoreske Katwijk; het vissersdorp aan de Noordzee waarbij de vissersschuiten – bomschuiten – op het strand aankwamen, met de visafslag aldaar en met zijn witte Oude Kerk en vissershuisjes in de duinen. De kunstenaars hadden ook oog voor de in bijzondere kleding gestoken hardwerkende bevolking. De tentoonstelling toont de originele klederdracht dan ook in combinatie met schilderijen, tekeningen en beelden waarop de betreffende kledingstukken vaak tot in details worden weergegeven. Zo’n veertig kunstwerken van kunstenaars als D.A.C. Artz, Hans von Bartels, Willy Sluiter, J.M. ten Kate Mz, B.J. Blommers, Jan Zoetelief Tromp, Constantin Meunier, Andreas Seeberen werk van Gijs Donker die enkele leden van de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk anno 2001-2002 in pastelkrijt heeft vastgelegd.

De bijzondere combinatie van kostuums, persoonlijke verhalen en hun aantrekkingskracht op  bekende kunstenaars vormen samen deze unieke zomertentoonstelling van 2022 in het Katwijks Museum.

Wanneer

7 juni t/m 3 september 2022
Ma. Gesloten
Di. t/m za. 10:00 - 17:00
Zo. 12:00 - 17:00

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk midden in een prachtig winkelgebied op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals Bernardus Johannes Blommers, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Ook hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Een fraaie collectie visserij-erfgoed maakt het aanbod compleet.

Lees meer

Geen
expositie
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2024 Katwijks Museum | Privacy | Cookies | Website door 2nd Chapter