dinsdag
open v.a.
10:00
Bezoek ons
menu

19 nov 2019 t/m 8 feb 2020

Binnenkort te zien

Aan de vooravond van zijn 80ste verjaardag eert het Katwijks Museum deze Leidse kunstenaar met een overzichtstentoonstelling. Is er een link met Katwijk? Jazeker, de Katwijkse kunstenaar Bas Haasnoot was een leerling van Hakkaart. Hij leerde hem de fijne kneepjes van het etsen maken.
Ondanks abstracte kunststromingen bleef Hakkaart trouw aan zijn realistische schilderstijl. Het zijn kleine taferelen van alle daagse dingen zoals een picknick, kermis of camping. Van toevallige ontmoetingen tussen twee of meerdere mensen waarbij de enigszins surrealistische sfeer het verbeelde verhaal een poëtische lading geeft. Hakkaart als poëtisch realist.
Fer Hakkaart is ook een modern genreschilder. Hij schildert gezelschapsstukken van mensen in ongedwongen doen. Ze werken geen van allen, ze lanterfanten wat op de camping en er is meestal geen dialoog tussen hen. Zijn figuren lijken toevallige passanten ook in een letterlijke zin.

In de loop van de jaren is zijn stijl nauwelijks veranderd op wat abstract-kubistische uitstapjes in de jaren '80 na. Hakkaart blijft trouw aan het realisme. Nog dagelijks is hij aan het werk in zijn atelier, gelegen in de Leidse binnenstad waar het kleurrijke leven letterlijk aan hem voorbij trekt.
 

Wanneer

19 nov 2019 t/m 8 feb 2020
Ma. Gesloten
Di. t/m za. 10:00 - 17:00
Zo. Gesloten

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het voormalige vissersdorp en combineert een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

Lees meer

Geen
expositie
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


©2019 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter