Vandaag
open tot
17:00
Bezoek ons
menu

12 okt 2021 t/m 21 mei 2022

Was te zien

Kunstschilder Cornelis de Koning (1957)

Cornelis de Koning is autodidact. Hij heeft het allemaal zelf moeten uitvinden en ontdekken. Zijn gereedschap: olieverf, penseel en zijn observatievermogen. Maar zijn fascinatie is toch vooral: licht. In alle verschijningsvormen. Licht als natuurkundig verschijnsel en licht als esthetisch fenomeen.

Cornelis de Koning schildert voornamelijk eenvoudige composities. Echter op zo’n indringende manier dat gewone, alledaagse voorwerpen een eigen leven gaan leiden. Zijn stillevens op paneel en op doek zijn een ode aan de schoonheid van het licht. Naast stillevens maakt hij ‘uitstapjes’ naar het surrealisme. En ook heeft hij het aangedurfd om uitbreidingen toe te voegen aan  bestaande wereldberoemde schilderijen. Zo heeft Cornelis ‘The Betrayal of Christ’ van Caravaggio geschilderd en uitgebreid met 2 apostelen. Ook heeft hij een nieuwe versie gemaakt van Het laatste avondmaal. Waarbij een ieder in een flinke discussie is gewikkeld met elkaar.

Tevens heeft hij een naar Dali verwijzend surrealistisch tafereel aan dit paneel toegevoegd. Dit grote werk (244 x 122cm) zal te zien zijn tijdens de tentoonstelling in het Katwijks Museum

 

Verwacht: Katwijkse dracht & schilderpracht 

7 juni t/m 3 september 2022

Wanneer

12 okt 2021 t/m 21 mei 2022
Ma. Gesloten
Di. t/m za. 10:00 - 17:00
Zo. 12:00 - 17:00

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals Bernardus Johannes Blommers, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Ook hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Een fraaie collectie visserij-erfgoed maakt het aanbod compleet. 

 

 

 

Lees meer

Geen
expositie
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2024 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter