Vandaag
open v.a.
10:00
Bezoek ons
menu

19 maart t/m 18 juni 2023

Was te zien

De Collectie Brouwer - herkenbaar en dichtbij

De Collectie Brouwer is een niet te missen expositie voor liefhebbers van kunst en cultuur. Verzameld door de talentvolle kunstenaar Gerard Brouwer (1951 - 2017), zijn vrouw Linda van Dijk en hun zoons Michiel en Daniel, biedt deze indrukwekkende collectie schilderijen en beeldhouwwerken een unieke blik op vijftig jaar kunst in en rond de badplaats Katwijk aan Zee. Veel van de getoonde kunstwerken zijn verworven tijdens het jaarlijkse 'Katwijk en plein air' schildersfestival.

Wat ooit begon met een ets van Charles Donker is in de loop der jaren uitgegroeid tot een imposante kunstverzameling. Hierdoor geeft De Collectie Brouwer een caleidoscopisch beeld van artistieke visies op Katwijk en de aangrenzende Duin- en Bollenstreek. De en plein air-schilderijen getuigen van de nauwkeurige observaties van de kunstenaars. De herkenbare thema's zijn een weerspiegeling van de adembenemende schoonheid van de Duin- en Bollenstreek.

De Collectie Brouwer bevat daarnaast diverse stukken uit het werk van Gerard Brouwer als beeldhouwer. Zijn bronzen beelden zijn sterk, emotioneel geladen en onthullen een diepe liefde voor menselijke figuren en alledaagse schoonheid.

Het Katwijks Museum biedt de unieke kans om de privécollectie van de familie Brouwer te bewonderen. Stap in de wereld van deze prachtige verzameling van beeldhouw- en schilderkunst en laat u meevoeren door De Collectie Brouwer.

Rondleidingen: Stap samen met Linda in de wereld van deze prachtige verzameling.
Mis deze kans niet en schrijf je in via: info@katwijksmuseum.nl

De rondleidingen starten om 15.00 uur. Maximaal 15 deelnemers per groep.
Datum:
Vrijdag  - 21 april
Vrijdag  - 05 mei
Zondag - 14 mei
Vrijdag  - 19 mei
Vrijdag  - 09 juni

Video & Voiceover:
Krijn Schuitemaker

 

Wanneer

19 maart t/m 18 juni 2023
Ma. Gesloten
Di. t/m za. 10:00 - 17:00
Zo. 12:00 - 17:00

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk midden in een prachtig winkelgebied op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals Bernardus Johannes Blommers, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Ook hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Een fraaie collectie visserij-erfgoed maakt het aanbod compleet. 

 

 

 

Lees meer

Geen
expositie
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2024 Katwijks Museum | Privacy | Cookies | Webontwikkeling: 2nd Chapter