Vandaag
open v.a.
10:00
Bezoek ons
menu

Workshop striptekenen

13 april 2024

Was te zien

200 jaar KNRM REDDERS OP ZEE in het Katwijks Museum

Op zaterdag 13 april 2024 organiseert de Commissie Educatie van het Katwijks Museum een jeugdactiviteit. De ochtend wordt gehouden van 10.00 -12.00 uur en is toegankelijk voor kinderen van 8 – 12 jaar. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang is € 4,00

Maak een strip over de gevaren van de zee, redders en reddingboten. Wat teken jij? Een aantal voorbeelden: De zee als een monster? Een reddingboot zigzaggend door de wilde zee naar een kite – surfer in nood? Een brandend schip bij windkracht 10 op zee? Je mag tekenen wat je wilt.  

In deze workshop leer je een strip tekenen onder leiding van de Alex Turk, bekend van de boeken van Timo. Hij gaat je leren hoe je een strip kunt maken. En je maakt kennis met redders en reddingboten. Belangrijk in een strip is het typetje als hoofdfiguur.   

In iedere geval ga je met je eigen strip naar huis en heb je allerlei tips gekregen hoe je een strip - figuur spannend en levensecht of de juiste vorm kunt geven. Kom je ook? Tot ziens in het museum.

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren bij Mw. Jeannette de la Parra via e – mail:  educatiekatwijksmuseum@gmail.com  

Wanneer

13 april 2024
10.00 uur tot 12.00 uur

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk midden in een prachtig winkelgebied op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals Bernardus Johannes Blommers, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Ook hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Een fraaie collectie visserij-erfgoed maakt het aanbod compleet. 

 

 

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2024 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter