Vandaag
open tot
17:00
Bezoek ons
menu

WORKSHOP ‘Ontmoet de Kunstenaar’

18 november 2023

Was te zien

WORKSHOP ‘Ontmoet de kunstenaar’ in het Katwijks Museum

Een activiteit voor jeugd van 6 – 12 jaar.

Op zaterdag 18 november 2023 organiseert de Commissie Educatie van het Katwijks Museum een jeugdactiviteit. De ochtend wordt gehouden van 10.00 -12.00 uur.

Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang is € 4,00

Tekenen en schilderen begint bij kijken. Daarom bekijken en bespreken we eerst de schilderijen van de tentoonstelling ‘Kunstleven / langs de vloedlijn’. Dit zijn allemaal kunstwerken die iets te maken hebben met de zee en het strand. Weet je eigenlijk wel wat de vloedlijn is? En kun je een schilderij aanwijzen met schelpenvissers? Wat speelden de kinderen vroeger op het strand……..? Daarna ga je tekenen en op een doek schilderen met acrylverf onder leiding van beeldend kunstenaar Daniel Tavenier www.danieltavenier.com.

Daniël Tavenier zal vertellen en demonstreren hoe je een schilderij van de zee of het strand kunt maken. Voordoen hoe je de verf gebruikt en je ook tips geven tijdens het schilderen. Zeker is dat je aan het eind van de workshop met een verrassend eigen kunstwerk naar huis gaat. Nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op voor deze workshop waarin je allerlei ontdekkingen zult doen.

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren bij
Mw.
Jeannette de la Parra via e – mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com  

De volgende jeugdactiviteit is op zaterdag 16 december2023. Zie voor meer informatie www.katwijksmuseum.nl/educatie en www.sjorssportief.nl

Wanneer

18 november 2023
10.00 uur tot 12.00 uur

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals Bernardus Johannes Blommers, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Ook hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Een fraaie collectie visserij-erfgoed maakt het aanbod compleet. 

 

 

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2024 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter