Vandaag
open tot
17:00
Bezoek ons
menu

Workshop Ansichtkaarten maken

23 september 2023

Was te zien

KIJKEN, BELEVEN, DOEN

WORKSHOP ‘ANSICHTKAARTEN MAKEN’ in het Katwijks Museum

Op zaterdag 23 september 2023 organiseert de Commissie Educatie van het Katwijks Museum een jeugdactiviteit.
De ochtend wordt gehouden van 10.00 -12.00 uur en is toegankelijk voor kinderen van 6 – 12 jaar. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang is € 4,00.

Wist je dat de ansichtkaart al 150 jaar bestaat? Werd toen gebruikt voor het sturen van korte berichtjes of als vakantie groet. Dat doe je nu soms ook, maar vaak stuur je een appje.

Ter inspiratie bekijk je in het museum ansichtkaarten van vroeger. Daarna ga je zelf aan de slag met verschillende tekenmaterialen. Voor wie zou jij een ansichtkaart willen maken?

Doe gezellig mee en maak je eigen ansichtkaarten.

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren bij Mw. Jeannette de la Parra via e – mail:  educatiekatwijksmuseum@gmail.com  

De volgende jeugdactiviteiten zijn op zaterdag 7 oktober en zaterdag 28 oktober 2023. Zie voor meer informatie www.katwijksmuseum.nl/educatie


Het Katwijks Museum combineert een bijzondere collectie 19e en 20e - eeuwse werken van buitenlandse en Nederlandse schilders - die aangetrokken werden door de Kunstenaarskolonie Katwijk - met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

Het charmante van het geheel door vrijwilligers gedragen museum zijn de aantrekkelijke inrichting, vaste collectie en de interessante wisselende tentoonstellingen. Het museum besteedt, naast de historische ontwikkeling uit de tijd van de Romeinen stammende gemeente (Peutingerkaart), veel aandacht aan de schilderkunst die rond 1900 langs de kustlijn werd bedreven. Dit geldt ook voor de geschiedenis van de visserij en de aan deze bedrijfstak verbonden activiteiten.

Bijzonder bezienswaardig zijn de onderwerpen, die te maken hebben met de geschiedenis van het oude Zeedorp: schitterende scheepsmodellen, nettenboetsters, een zeilmakerij, de koopvaardij en de walvisvaart. Ook specifieke gebruiksvoorwerpen uit het rijke verleden, zoals de klederdracht, sieraden en textiel, hebben hun plek in het museum gekregen. Daarnaast wordt de collectie uitgebreid met attributen en afbeeldingen van het Rijndorp, waar veel tuinderijen waren.

Noot voor de redactie:

Voor informatie kunt u contact opnemen met Elly Nijgh, commissie Educatie Katwijks Museum, Voorstraat 46, 2225 ER Katwijk ZH, tel. 071 – 4013047 of e-mail: elly.nijgh@gmail.com

Wanneer

23 september 2023
10.00 uur tot 12.00 uur

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het voormalige vissersdorp en combineert een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

 

 

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2023 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter