Vandaag
open v.a.
10:00
Bezoek ons
menu

Verzetsstrijder Cornelis Dijkdrenth

6 mei 2022

Was te zien

Verzetsstrijder Cornelis Dijkdrenth

In het Leidsch Dagblad van 3 mei a.s. wordt uitgebreid ingegaan over de verzetsstrijder Cornelis Dijkdrenth (Kees Katwijk), geboren op 5 november 1916 te Katwijk aan Zee.

Indien er na het lezen van het artikel behoefte bestaat om met mij, Frits (zoon van Cornelis) na te praten. Dan bent u welkom in het Katwijks Museum op een van onderstaande dagen:
Dinsdag 3 mei vanaf 10.00 uur
Vrijdag 6 mei tussen 13.00 en 17.00 uur

Samen met u kunnen we herinneringen uitwisselen over de tijd dat mijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog actief was in het verzet. Mijn vader was aangesloten bij de verzetsgroep "Albrecht".

Helaas is voor mij en mijn familie niet alles bekend over deze periode. Er werd door onze vader meestal niet over deze periodegesproken. Wellicht heeft u aanvullende informatie voor ons.

Bent u 3 mei niet in de gelegenheid, wilt u wel napraten? U kunt uw naam en telefoonnummer achterlaten bij de balie van het Katwijks Museum.

Boek hier uw Ticket 

Wanneer

6 mei 2022

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals BJ Blommer, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Er hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Ook is er een fraaie collectie visserij-erfgoed.

 

 

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2023 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter