Vandaag
open v.a.
10:00
Bezoek ons
menu

Op zoek naar sporen van Jeroen

15 februari 2019

Was te zien

Op zoek naar sporen van Jeroen

‘Op zoek naar sporen van Jeroen’ is de titel van het geschilderde reisboek van kunstenaar Daniël Tavenier. Het ligt op dit moment onder glas in een vitrine van het Katwijks Museum. Het maakt deel uit van de expositie ‘Een dialoog in verf’ die nog te zien zal zijn t/m 23 februari. Niemand mag er aanzitten en moeizaam kan je de pagina’s volgen op een scherm.

Daarom organiseert het Katwijks Museum op vrijdagmiddag 15 februari om 14.00 uur een kijk- en luistermoment.

Tavenier neemt zijn publiek die middag mee op de reis die hij maakte met zijn vrouw in 2016 door Ierland, Schotland, Engeland en weer terug naar Noordwijk. Het is de reis terug naar de plek waar ooit de monnik Jeroen vandaan kwam die het leven liet in Noordwijk in het jaar 856, toen hij daar door de Vikingen werd onthoofd.

Het beloofd een spannend avontuur te worden: wat voor sporen hebben Tavenier en zijn vrouw gevonden en welke avonturen hebben ze daar beleefd?

De zoektocht is prachtig verbeeld in aquarellen en schetsen die zullen worden vertoond op een groot scherm in de Rabozaal van het museum, uiteraard met een meeslepend verhaal van de reiziger en kunstenaar Daniël Tavenier.

De reguliere toegangsprijzen voor het museum zijn van toepassing.

 

Wanneer

15 februari 2019
14.00 - 15.30 uur

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals BJ Blommer, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Er hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Ook is er een fraaie collectie visserij-erfgoed.

 

 

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2023 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter