Vandaag
open tot
17:00
Bezoek ons
menu

Kijken beleven & doen

17 september 2022

Was te zien

Kijken beleven & doen

WORKSHOP ‘schilderen in de Botenhal’

Een activiteit voor jeugd van 6 – 12 jaar.

Op zaterdag 17 september 2022 organiseert de Commissie Educatie van het Katwijks Museum een jeugdactiviteit. De ochtend wordt gehouden van 10.00 -12.00 uur.

Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang is € 3,50

Tekenen en schilderen begint bij kijken. We bekijken eerst de schilderijen en klederdrachtpoppen van vrouwen en mannen in het museum. We gaan kijken of er verschillen te zien zijn tussen arme en rijke vrouwen, getrouwde of ongetrouwde vrouwen. Wat deden de mannen en vrouwen 100 jaar geleden, wat waren hun taken. Daarna ga je tekenen en op een doek schilderen met acrylverf onder leiding van beeldend kunstenaar Daniel Tavenier www.danieltavenier.com.

Daniël Tavenier zal vertellen en demonstreren hoe je een schilderij kunt maken met een vissersvrouw of visserman. En voordoen hoe je de verf gebruikt en je ook tips geven tijdens het schilderen. Zeker is dat je aan het eind van de workshop met een verrassend eigen kunstwerk naar huis gaat.

Nieuwsgierig geworden? Geef je snel op voor deze workshop waarin je allerlei ontdekkingen zult doen.

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren bij Mw. Jeannette de la Parra via e – mail:  educatiekatwijksmuseum@gmail.com

 

Wanneer

17 september 2022
10.00 uur tot 12.00 uur

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals Bernardus Johannes Blommers, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Ook hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Een fraaie collectie visserij-erfgoed maakt het aanbod compleet. 

 

 

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2024 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter