Vandaag
open tot
17:00
Bezoek ons
menu

Katwijkse dracht & schilderpracht

7 juni 2022

Binnenkort te zien

Katwijkse dracht & schilderpracht

 Verwacht:
Tentoonstelling van 7 juni t/m 3 september 2022

De bijzondere combinatie van kostuums, persoonlijke verhalen en hun aantrekkingskracht op bekende kunstenaars vormen samen deze unieke zomertentoonstelling van 2022 in het Katwijks Museum.

De tentoonstelling toont de originele klederdracht dan ook in combinatie met schilderijen, tekeningen en beelden waarop de betreffende kledingstukken vaak tot in details worden weergegeven.

Aanleiding om de rijke kledingcollectie weer in volle glorie te tonen is het Nationale Klederdrachtfestival, gepland in augustus 2022 op het strandplein in Katwijk, tijdens het Noordzee Zomerfestival.

Originele kostuums, sieraden en attributen uit de collectie van het Katwijks Museum worden voor het eerst gepresenteerd met bijbehorende persoonlijke verhalen van de dragers.
Tevens wordt de Katwijkse klederdracht voor het eerst ook gepresenteerd in de context van Katwijk als kunstenaarsdorp. De kunstenaars kwamen vanaf 1873 van over de hele wereld en in grote getale naar het pittoreske Katwijk.

 

 

Wanneer

7 juni 2022

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het voormalige vissersdorp en combineert een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2022 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter