Vandaag
open tot
17:00
Bezoek ons
menu

Expeditie Kunst Kijken

17 augustus 2022

Binnenkort te zien

Expeditie Kunst Kijken - de kunst van het kijken

Workshop Expeditie Kunst Kijken.
Samen op ontdekkingstocht locatie Katwijks Museum. Ga je mee? 

Musea doen hun best om ons te imponeren met hun prachtige collectie. Vaak is er zoveel te zien, dat daardoor kijken moeilijk wordt. Overvoerd, met hoofdpijn en duizelig ga je weer op pad naar huis. Onder je arm natuurlijk een nieuw aangeschafte catalogus, zodat je rustig thuis kan nakijken wat je nu eigenlijk heb gezien, maar ook wat je hadden kunnen zien……. Dit kan anders! 
 RTV Katwijk sprak met Mariska de Kok over de kunst van het kijken. 

Expeditie Kunst Kijken

Het verhaal over het schilderij zelf. Aandacht voor de penseelstreek, de manier van schilderen, de dans op het doek. Welke kleuren heeft hij gebruikt? Wat voor kleurencombinaties? Is er een handschrift te ontdekken in zijn werkwijze? Waar zit de lichtbron? Wat voor lichtbron? Is er een lichtbron? Juist dit soort vragen zorgt dat we echt gaan kijken naar het werk. Zodat de kunstwerken de aandacht krijgen die zij verdienen. En jij een boeiende interactie met het werk. Grote kans dat je het kunstwerk wat je op deze manier hebt bekeken, nooit meer gaat vergeten.

Wat kunt u van deze workshop verwachten?

In de eerste workshops is er speciale aandacht voor de penseelstreek. Is het de kwast of de passie? Een kijkje achter de schermen in de materialen. Ontdek de verschillende handschriften. Wat is jouw persoonlijke handschrift? Wat is het verschil tussen Israëls & Artz? Hoe doet ie dat? Wat spreekt je aan? En waarom? Nog meer genieten van het kijken. De gehele workshop is interactief! Ervaring ondergeschikt. Laat je verrassen!

Mijn uitnodiging aan jou – dwaal met mij mee in de eerstvolgende expeditie Kunst Kijken – de Kunst van het Kijken.

Inschrijven via de website www.mariskadekok.nl/ - Maximaal 12 personen per groep, zodat jij de aandacht krijgt die je verdient!

Samengevat:

  • Voor wie? Studenten, leergierige amateurs, liefhebbers van kunst, verzamelaars, stille genieters, families om samen te genieten van kunst.
  • Kosten  €25,- per persoon inclusief koffie & thee, exclusief entree museum
  • Verzamelen bij het Katwijks Museum vanaf 13:30 uur / lezing begint klokslag 14:00 uur in de Rabozaal, alwaar koffie, thee en een koekje op u staan te wachten.
  • We beginnen met een verdieping in het verhaal van de penseelstreek met natuurlijk boeiende voorbeelden. en heel veel vragen ter inspiratie. De gehele workshop is interactief!
  • Rond 15:00 uur gaan we gezamenlijk op expeditie in het museum. Hiervoor heb ik een route voorbereid om het verhaal van de penseelstreek nog dichterbij te brengen.
  • Natuurlijk is er een kunstquiz. Degene met de meest juiste antwoorden wint het boek Kunst Kijken – de Kunst van het Kijken.
  • Het museum sluit om 17:00 uur, dus alle tijd om aansluitend = vanaf 16:00 uur op eigen gelegenheid door deze prachtige plek te dwalen

Deelnemers maximaal 12 personen, zodat iedereen de aandacht krijgt die je verdient.
Vragen? Schroom niet en laat het me weten mariskadekok.nl

Data:

  *   Woensdag 13 Juli 2022 -  Compositie en de gulden snede

  *   Woensdag 17 augustus 2022 – Let’s talk about colour - kleur

  *   Woensdag 14 september 2022 – Stilleven in beweging

  *   Woensdag 12 oktober 2022 - Het Portret – de vele gezichten

  *   Woensdag 9 november 2022 – Wat vertelt het ‘licht’ in een werk.

Wanneer

17 augustus 2022

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het voormalige vissersdorp en combineert een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2022 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter