Vandaag
open v.a.
10:00
Bezoek ons
menu

Demonstratie kantklossen

21 nov 2023 t/m 7 mei 2024

Nu te zien

Kantkring Katwijk

In het Katwijks Museum besteden we niet alleen aandacht aan de historie van Katwijk als kunstenaarsdorp, maar ook aan de geschiedenis van Katwijk als vissersplaats, met haar eigen ambachten en ook haar eigen klederdracht. Die geschiedenis laten wij ook graag tot leven komen door demonstraties te geven van oude Katwijkse ambachten zoals netten boeten en kantklossen.

Deze keer brengen we de demonstraties van kantklossen onder uw aandacht. Deze vinden 1x per maand plaats in het museum, de eerst volgende keer zal zijn op 5 december, van 10.00- 12.30 uur. De demonstraties worden gedaan door de Kantkring Katwijk, een enthousiaste groep vrijwilligers met passie voor deze eeuwenoude techniek.

Lang geleden was kant alleen beschikbaar voor de rijken en werd dit gemaakt door armen. De werkomstandigheden waren toen bedroevend, er werd in barre omstandigheden gewerkt. kantklossen is tegenwoordig een hobby geworden, vele groepen houden deze technieken in leven en demonstreren deze aan iedereen met interesse in de geschiedenis. Wij zijn trots op de Kantkring Katwijk die dit elke maand doet in ons museum!

U bent welkom om te komen kijken iedere eerste dinsdag van de maand.
Graag tot ziens in het Katwijks Museum!

2023
Dinsdag 5 december

2024
Dinsdag 9 januari
Dinsdag 6 februari
Dinsdag 5 Maart
Dinsdag 2 april
Dinsdag 7 mei

 

Wanneer

21 nov 2023 t/m 7 mei 2024
10.00 uur tot 12.30 uur

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk op maar 200 meter van zee. Het museum biedt een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders die gewoond en gewerkt hebben in Katwijk zoals BJ Blommer, Willy Sluiter, German Grobe, Morgenstjerne Munthe en Jan Toorop. Er hangt er een schitterend werk van Jan van Goyen. Ook is er een fraaie collectie visserij-erfgoed.

 

 

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2023 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter