Vandaag

De Vrouw

Van Sluiter tot Cabellut

Katwijks Museum 20 september 2022 – 10 december 2022

De najaarsexpositie van het Katwijks Museum draait om De Vrouw. Het museum krijgt exclusief de kans werk te tonen uit een hoogwaardige particuliere collectie, waaruit het vijf jaar geleden ook al genereus andere schilderijen kon laten zien. Passie voor de kunst is het kenmerk van deze verzameling. Die passie kan de bezoeker van het Katwijks Museum vanaf 20 september 2022 dus zelf ook ervaren. Tevens staat de particuliere collectie waaruit de schilderijen komen, borg voor kwaliteit, verrassing en een internationaal palet. De vrouw blijkt schilders in binnen- en buitenland op uiteenlopende manieren te inspireren. De hedendaagse Duitse schilder Michael Triegel bijvoorbeeld, zet de kijker met zijn Madonna op het verkeerde been, afkomstig als het portret lijkt uit de vroege Renaissance. Jean-Pierre Cassigneul portretteerde een moderne vrouw van de wereld met hoed, Evert Pieters en de Vlaming Edward Pieters kozen juist voor intieme gezinsscenes en de  autodidact Dick Pieters maakte een prachtig drieluik, De Kus. En natuurlijk is er werk te zien van de naamgevers van de tentoonstelling, Willy Sluiter en de in Den Haag werkende Spaanse kunstenares Lita Cabellut.

20 september t/m 10 december 2022

Boek Tickets

Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het voormalige vissersdorp en combineert een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:

Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!