Vandaag
open tot
17:00
Bezoek ons
menu

Activiteiten Klederdrachtgroep

25 september t/m 5 oktober 2023

Nu te zien

Klederdrachtgroep

Het Genootschap Oud Katwijk beschikt over een actieve klederdrachtgroep. Het doel van de klederdrachtgroep is het verzamelen, conserveren, repareren en bewaren van kleding en bijbehorende attributen waaronder sieraden uit vroeger tijden en deze in de hedendaagse tijd tentoon te stellen en bij diverse evenementen te laten herleven.

De klederdrachtgroep is in Nederland een graag geziene gast bij veel gemeenten. Tijdens de presentaties wordt uitgebreid ingegaan op de aard en oorsprong van de kledingstukken.

Agenda 2023

 

23 september:
Nationale Klederdrachtendag Urk. De klederdrachtgroep is uitgenodigd voor de Urkerdag. Het is een dag voor en door Urkers. Het is een jubileumjaar, het is 40 jaar geleden dat deze dag in het leven is geroepen door Urker vrouwen die de klederdracht een nieuw leven in wilden blazen omdat die dreigt te verdwijnen. 10.30 uur klederdrachtshow kinderen in het museum en om 12.00 uur klederdrachtshow volwassenen in het museum. De hele dag zijn er verschillende activiteiten.

03 oktober is de klederdracht groep uitgenodigd op de Leidens ontzetmarkt. er zijn demonstratie's kantklossen, nettenbreien/boeten enz.

05 oktober:
Klederdrachtshow in (Topaz) Overduin op de afdeling Duinroos (nog niet definitief of dit in de ochtend of middag is)

De klederdrachtgroep is te bereiken via klederdrachtkatwijk@live.nl en telefonisch via mw. Agaath Haasnoot, 06-44580583.

Voor het klederdracht uitleendepot kunt u contact opnemen met mw.Ria Zuijderduijn,
tel. 06 51041210 of 071 4025896.(17.00-20.00 uur).

Wanneer

25 september t/m 5 oktober 2023

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Deel

Katwijks Museum | monumentale rederswoning

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het voormalige vissersdorp en combineert een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

 

 

 

Lees meer

Geen
activiteit
meer missen?

Ontvang updates in uw mailbox:


Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2023 Katwijks Museum | Privacy | Webontwikkeling: 2nd Chapter