dinsdag
open v.a.
10:00
Bezoek ons
menu
Euro Art

 

200 jaar KNRM REDDERS OP ZEE

14 april t/m 25 augustus 2024

Nu te zien

´s Morgens merkte een groepje stropers dat er een vissersschip, een logger, in de problemen was geraakt. Het lukte de vissers maar niet om door de branding te geraken door de aanhoudende stevige westenwind. De bemanning stak vuurpijlen af en er werd gestakeld met een vuurpot. De stropers waarschuwden de politie die op zijn buurt de schipper van de roeireddingboot belde waarna de roeireddingboot ter hoogte van de Jan Tooropstraat zee koos. Centraal in deze tentoonstelling staan stormen, schipbreuken, strandingen en reddingen die door 19de en 20ste-eeuwse Romantische en Haagse School kunstenaars op doek zijn vereeuwigd. Met kunstschilders als Johannes Hermanus Koekkoek, Willem Anthonie van Deventer, George Lourens Kiers, Hendrik Willem Mesdag, Hans von Bartels, Frederika Broeksmit en Tjeerd Bottema.

lees verder

Wanneer

14 april t/m 25 augustus 2024
Ma. Gesloten
Di. t/m za. 10:00 - 17:00
Zo. 12:00 - 17:00

Boek Tickets

Waar

Katwijks Museum
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk

Van Jutter tot Redder

Bezoekt u de tentoonstelling, dan kunt u vanaf 11.00 uur in de Rabozaal de film van 'Jutter tot Redder bekijken'. De film wordt vertoond van dinsdag t/m vrijdag.

De film vertoont onder andere beelden van roeireddingboten, boten getrokken door paarden, oefen reddingen met behulp van de militaire luchtvaart, en reddingboten in een stormachtige zee.

Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van Katwijk en op ca. 200 meter van het strand. Het museum toont een bijzondere collectie schilderijen van bekende Nederlandse en buitenlandse schilders die rond 1900 aangetrokken werden door de grote kunstenaarskolonie die Katwijk destijds was. Er hangt onder andere werk van Jan Toorop, Willy Sluiter, Bernardus Johannes Blommers, Jan van Goyen en Hans von Bartels. Ook is er een fraaie verzameling lokale en streekgebonden bezienswaardigheden, zoals unieke erfgoedstukken uit de visserijgemeenschap.

Ontdek
Wilt u het Katwijks Museum steunen? Doneer dan nu online!

©2024 Katwijks Museum | Privacy | Cookies | Website door 2nd Chapter