Katwijks Museum

Programma jeugdactiviteiten Winter/Voorjaar 2018

Kijken, Beleven, Doen - Activiteiten voor de jeugd Winter/Voorjaar 2018
Kom kijken en laat je verrassen...


Zaterdag 10 februari 2018 van 10.00 - 12.00 uur Workshop ‘DRIEDEE’
Een ochtend voor kinderen die van knutselen houden met o.a. luisteren naar
een verhaal en een fantasie kunstwerk met diepte maken.

- - - - -

Modelbouw in het Katwijks Museum
Opgave via online inschrijfformulier www.welzijnskwartier.nl
Leeftijd: 9 - 12 jaar
Maximaal 16 kinderen

Woensdag 14 maart 2018 van 13.30 – 15.30 uur
Deze workshop is voor jeugd groep 5 t/m 8 die van knutselen houdt.
Je maakt kennis met modelbouwactiviteiten van het Katwijks Museum. Ook bekijk je voorbeelden hiervan in het museum.
Thema voor deze workshop is: ‘VIKINGBOOT’. Er wordt getimmerd en geknutseld naar aanleiding van een voorbeeld, maar je kunt natuurlijk ook je eigen vikingboot bedenken. Dit bootje wordt uitgevoerd met diverse materialen. Na afloop van de workshop neem je het bootje mee naar huis. Natuurlijk is er ook iets lekkers en te drinken.

Woensdag 21 maart 2018 van 13.30 – 15.30 uur
Deze workshop is voor jeugd groep 5 t/m 8 die van knutselen houdt.
Je maakt kennis met modelbouwactiviteiten van het Katwijks Museum. Ook bekijk je voorbeelden hiervan in het museum.
Thema voor deze workshop is: ‘FANTASIEBOOT’. Een timmer en knutsel workshop waarbij fantasie en creativiteit centraal staan. Ter inspiratie is er een voorbeeld. Dit bootje wordt uitgevoerd met diverse materialen. Na afloop van de workshop neem je het bootje mee naar huis. Natuurlijk is er ook iets lekkers en te drinken.

- - - - -

Onderstaande workshop aanmelden via educatiekatwijksmuseum@gmail.com

Workshop ‘FOTOGRAFIE’ op zaterdag 14 april 2018 van 10.00 – 12.00 uur.
Op speelse wijze maak je kennis met de kostuums van het Katwijks Museum en de mogelijkheden van fotografie. We krijgen uitleg over de kleding van de stoere vissersmannen en vissersvrouwen. Dit keer mag je deze kleding van vroeger zelf aantrekken om te voelen hoe het is om kleding aan te hebben van zo’n honderd jaar geleden. Maken we zelf props van karton en andere materialen. Daarna gaan we op zoek naar leuke plekjes in het museum om te fotograferen. Een verrassende workshop voor kinderen met interesse voor fotografie. Leeftijd 7 - 12 jaar. Prijs € 3,50 p.p. inclusief drinken en iets lekkers.
Aanmelden uiterlijk 10 april 2018 via e-mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com t.a.v. Jeannette de la Parra

Natuurlijk neem je eerst een kijkje in het museum voordat je begint met de workshop. Alle programma’s voor jeugd van 6 - 12 jaar. Prijs € 3,50 p.p. inclusief drinken en iets lekkers.
Aanmelden uiterlijk twee dagen voorafgaand aan activiteit via e-mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com t.a.v. Jeannette de la Parra


De flyer voor Winter/Voorjaar 2018 kunt u hier downloaden:

Flyer Educatie Winter/Voorjaar 2018(pdf)

Kijken, Beleven, Doen...

De commissie Educatie organiseert ochtenden voor kinderen in de basisschoolleeftijd, onder het motto: 'Kijken, Beleven, Doen'. Doelstelling is om het cultuurhistorisch besef te vergroten bij kinderen door middel van activiteiten die in relatie staan tot de vaste collectie of de tentoonstellingen.

De ideeën voor de activiteiten worden door de commissie ontwikkeld en uitgevoerd, soms in samenwerking met een exposerend kunstenaar of een speciaal voor dat doel gecontracteerd professional. Aan deze ochtenden wordt door de commissie bekendheid gegeven in de regionale media en aan de Katwijkse basisscholen. De inschrijving voor deze kinderochtenden geschiedt telefonisch of via de e-mail van een van de commissieleden.
De kinderochtenden worden op de zaterdagochtend gehouden. Soms wordt er samengewerkt met andere commissies, zoals bijvoorbeeld met de klederdrachtgroep voor de kinderochtend met als thema: ‘Wat trok je vroeger aan’?. Hierbij kregen de kinderen uitleg over de kleding van vroeger en mochten zij deze ook zelf aantrekken om te ervaren hoe het is om kleding aan te hebben van zo’n honderd jaar geleden. Daarna werd er een aankleedpop geknipt en aangekleed naar eigen ontwerp.
De nieuwe activiteiten vindt u in de flyer, die u kunt downloaden. Hierin staat ook hoe u uw kind kunt opgeven.

Kinderochtend Katwijks Museum