Katwijks Museum

Programma jeugdactiviteiten Winter/Voorjaar 2017


Kijken, Beleven, Doen - Activiteiten voor de jeugd Winter/Voorjaar 2017
Kom kijken en laat je verrassen...

WORKSHOP SCHILDEREN
Welkom in het atelier………….van Lux Buurman
Op zaterdag 4 februari 2017 organiseert de Commissie Educatie van het Katwijks Museum een jeugdactiviteit. De ochtend wordt gehouden van 10.00 -12.00 uur en is toegankelijk voor kinderen van 6 - 12 jaar. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang is € 3,50.

Kijk, als je tekent zie je meer! Lux Buurman neemt je mee naar de wereld van haar schilderijen. Wat maakt haar schilderijen zo geheimzinnig en waarom lijkt alles zo echt dat je het wilt pakken? Hierover zal zij een tipje van de sluier oplichten, maar ook enkele tricks demonstreren. Kom je ook leren kijken en tekenen met pastelkrijt onder leiding van deze kunstenaar?

Wat je gaat tekenen met pastelkrijt houden we nog even geheim. Maar wat wel zeker is dat je aan het eind van de workshop met een verrassend eigen kunstwerk naar huis gaat. Geef je dus snel op voor deze workshop die uitdaagt om het net even anders te doen.

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren bij Mw. Jeannette de la Parra via e-mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com


Zaterdag 18 februari 2017 van 10.00 - 12.00 uur
WORKSHOP ‘VILTEN’
Toveren met wol, water en zeep. En maak met mooie kleuren een keycord, ketting of armband.


Workshops Modelbouw op de woensdagmiddag voorjaar 2017
Opgave hiervoor uitsluitend via online inschrijfformulier www.welzijnskwartier.nl

Deze workshops worden in samenwerking met de gemeentelijke Schoolkunstcommissie georganiseerd en begeleid door de Commissie Educatie en andere vrijwilligers uit het Katwijks Museum. De workshops zijn afzonderlijk te boeken. Maximaal 16 kinderen.

Woensdag 15 maart 2017 van 13.30 - 15.30 uur
Deze workshop is voor jeugd groep 5 t/m 8 die van knutselen houdt.
Je maakt kennis met modelbouwactiviteiten van het Katwijks Museum. Ook bekijk je voorbeelden hiervan in het museum.
Thema voor deze workshop is: ‘SLEEPBOOT’. Er wordt getimmerd en geknutseld naar aanleiding van een voorbeeld, maar je kunt natuurlijk ook je eigen sleepboot bedenken. Dit bootje wordt uitgevoerd met diverse materialen. Na afloop van de workshop neem je het bootje mee naar huis. Natuurlijk is er ook iets lekkers en te drinken.

Woensdag 22 maart 2017 van 13.30 - 15.30 uur
Deze workshop is voor jeugd groep 5 t/m 8 die van knutselen houdt.
Je maakt kennis met modelbouwactiviteiten van het Katwijks Museum. Ook bekijk je voorbeelden hiervan in het museum.
Thema voor deze workshop is: ‘FANTASIEBOOT’. Een timmer en knutsel workshop waarbij fantasie en creativiteit centraal staan. Natuurlijk is er ter inspiratie een voorbeeld. Dit bootje wordt uitgevoerd met diverse materialen. Na afloop van de workshop neem je het bootje mee naar huis. Natuurlijk is er ook iets lekkers en te drinken.


Zaterdag 8 april 2017 van 10.00 - 12.00 uur
WORKSHOP voor families en kinderen.
Verrassingstocht door het museum en daarna met allerlei technieken een spannend familie - kunstwerk maken.

Natuurlijk neem je eerst een kijkje in het museum voordat je begint met de workshop. Alle programma’s voor jeugd van 6 - 12 jaar.
Prijs € 3,50 p.p. inclusief drinken en iets lekkers.
Opgave bij Mw. J. de la Parra via e-mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com

De flyer voor Winter/Voorjaar 2017 kunt u hier downloaden:

Flyer Educatie Winter/Voorjaar 2017(pdf)

Kijken, Beleven, Doen...

De commissie Educatie organiseert ochtenden voor kinderen in de basisschoolleeftijd, onder het motto: 'Kijken, Beleven, Doen'. Doelstelling is om het cultuurhistorisch besef te vergroten bij kinderen door middel van activiteiten die in relatie staan tot de vaste collectie of de tentoonstellingen.

De ideeën voor de activiteiten worden door de commissie ontwikkeld en uitgevoerd, soms in samenwerking met een exposerend kunstenaar of een speciaal voor dat doel gecontracteerd professional. Aan deze ochtenden wordt door de commissie bekendheid gegeven in de regionale media en aan de Katwijkse basisscholen. De inschrijving voor deze kinderochtenden geschiedt telefonisch of via de e-mail van een van de commissieleden.
De kinderochtenden worden op de zaterdagochtend gehouden. Soms wordt er samengewerkt met andere commissies, zoals bijvoorbeeld met de klederdrachtgroep voor de kinderochtend met als thema: ‘Wat trok je vroeger aan’?. Hierbij kregen de kinderen uitleg over de kleding van vroeger en mochten zij deze ook zelf aantrekken om te ervaren hoe het is om kleding aan te hebben van zo’n honderd jaar geleden. Daarna werd er een aankleedpop geknipt en aangekleed naar eigen ontwerp.
De nieuwe activiteiten vindt u in de flyer, die u kunt downloaden. Hierin staat ook hoe u uw kind kunt opgeven.

Kinderochtend Katwijks Museum