Katwijks Museum

Programma jeugdactiviteiten Najaar 2018

Kijken, Beleven, Doen - Activiteiten voor de jeugd Najaar 2018
Kom kijken en laat je verrassen...


Zaterdag 29 september 2018 van 10.00 - 12.00 uur
‘WORKSHOP SCHILDEREN’
Tekenen en schilderen begint bij kijken. We bekijken eerst schilderijen van Hans von Bartels en nog veel meer… Daarna ga je aan de slag met verf en zout.

Zaterdag 13 oktober 2018 van 10.00 - 12.00 uur
‘WORKSHOP STRIPTEKENEN’
Ga op avontuur in het Katwijks Museum en teken daarna een strip onder leiding van een echte striptekenaar.

Zaterdag 3 november 2018 van 10.00 - 12.00 uur
‘WORKSHOP SIERADEN VILTEN’
Toveren met wol, water en zeep. En maak met mooie kleuren je eigen sieraden.

Zaterdag 10 november 2018 van 10.00 - 12.00 uur
‘WORKSHOP OP Z’N ROMEINS’
Kom je ook? Dit keer gaan we boetseren.

Zaterdag 8 december 2018 van 10.00 - 12.00 uur
Workshop KERSTKAARTEN maken ‘van Oud naar Nieuw’.


Natuurlijk neem je eerst een kijkje in het museum voordat je begint met de workshop. Alle programma’s voor jeugd van 6 - 12 jaar. Prijs € 3,50 p.p. inclusief drinken en iets lekkers. Aanmelden uiterlijk twee dagen voorafgaand aan activiteit via e-mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com t. a. v. Jeannette de la Parra


De flyer voor Najaar 2018 kunt u hier downloaden:

Flyer Educatie Najaar 2018 (pdf)

Kijken, Beleven, Doen...

De commissie Educatie organiseert ochtenden voor kinderen in de basisschoolleeftijd, onder het motto: 'Kijken, Beleven, Doen'. Doelstelling is om het cultuurhistorisch besef te vergroten bij kinderen door middel van activiteiten die in relatie staan tot de vaste collectie of de tentoonstellingen.

De ideeën voor de activiteiten worden door de commissie ontwikkeld en uitgevoerd, soms in samenwerking met een exposerend kunstenaar of een speciaal voor dat doel gecontracteerd professional. Aan deze ochtenden wordt door de commissie bekendheid gegeven in de regionale media en aan de Katwijkse basisscholen. De inschrijving voor deze kinderochtenden geschiedt telefonisch of via de e-mail van een van de commissieleden.
De kinderochtenden worden op de zaterdagochtend gehouden. Soms wordt er samengewerkt met andere commissies, zoals bijvoorbeeld met de klederdrachtgroep voor de kinderochtend met als thema: ‘Wat trok je vroeger aan’?. Hierbij kregen de kinderen uitleg over de kleding van vroeger en mochten zij deze ook zelf aantrekken om te ervaren hoe het is om kleding aan te hebben van zo’n honderd jaar geleden. Daarna werd er een aankleedpop geknipt en aangekleed naar eigen ontwerp.
De nieuwe activiteiten vindt u in de flyer, die u kunt downloaden. Hierin staat ook hoe u uw kind kunt opgeven.

Kinderochtend Katwijks Museum