Workshop 'Sieraden & Sleutelhangers maken', jeugdochtend in het Katwijks Museum

Op zaterdag 13 februari kunnen maximaal vierentwintig leerlingen uit groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8 meedoen aan een speciale ochtend voor de jeugd in het Katwijks Museum.
De ochtend duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Het programma bestaat uit de onderdelen luisteren, kijken en doen.

Op deze ochtend kom je te weten dat je van weggooimateriaal nog hele leuke dingen kunt maken zoals b.v. sieraden of sleutelhangers.
De kunstenares Anne-Katrien Ausems gaat de workshop voor jullie verzorgen. Zij laat zich door de gekste materialen inspireren: van plastic flessen tot lege chipszakjes en maakt hier prachtige sieraden van. Als je een flesje fris drinkt of een zakje chips eet, gooi je de verpakking in de vuilnisbak.
Wanneer Anne-Katrien de chipszakjes of plasticflessen in jullie vuilnisbak ziet liggen denkt ze: “Waauw, die kan ik goed gebruiken, ik neem ze mee, want daar kan ik iets moois van maken”.
Dit soort materialen gebruiken we voor de workshop!

We beginnen de ochtend met een rondleiding langs de mooie oude sieraden van het museum. Mevrouw Geertje van der Mark is lid van de klederdrachtgroep. Zij zal jullie allerlei leuke bijzonderheden over de sieraden vertellen, die bij de Katwijkse klederdracht gedragen worden.
Daarna start de Wokshop onder leiding van Anne-Katrien Ausems.
Zij neemt haar eigen spannende materialen mee. Met haar hulp gaan jullie aan de slag en maak je een mooie ketting of sleutelhanger.
Na afloop mag je je werkstuk natuurlijk mee naar huis nemen.

Er wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers!

Vind je het leuk om met deze nieuwe, spannende materialen iets moois te maken en wil je meer te weten komen over de oude sieraden van het museum geef je dan snel op.

Opgeven kan dagelijks tot vrijdag 12 februari tussen 16.30 en 18.00 uur bij Willemijn van der Plas, telefoon 071- 4013579 of per e-mail willemijn.heemskerk@gmail.com.
De kosten zijn € 3,50 per deelnemer.

De organisatie en uitvoering van de kinderochtend wordt verzorgd door de Educatiecommissie van het Katwijks Museum.