Katwijks Museum

Katwijks Museum en Rabobank verlengen samenwerking

Katwijks Museum en Rabobank verlengen samenwerking

Omringd door de geschiedenis, verbindingen leggen voor de toekomst.
Donderdag 31 mei ondertekenden Hans Schonenberg (Voorzitter Katwijks Museum), Leen Haasnoot en Mikel de Jong (Rabobank Leiden-Katwijk) de overeenkomst tussen museum en de bank waarmee de samenwerking wordt verlengd tot en met 2019.
Tijdens een bijeenkomst voor zakelijke klanten van de bank ondertekenden de partijen de overeenkomst. Rabobank verbindt zich voor een periode van twee jaar aan het Katwijks Museum.
Directievoorzitter Erik Versnel: “Het Katwijks Museum vervult een culturele, educatieve en toeristische functie en daarmee een belangrijke maatschappelijke rol voor Katwijk. Dat vinden wij belangrijk en daarom ondersteunen wij het museum graag”.

De organisatie die het museum beheert bestaat bijna volledig uit vrijwilligers. Daarmee neemt het Katwijks Museum een unieke plaats in binnen de Nederlandse museumwereld. Naast de indrukwekkende collectie schilderkunst, het overzicht van de Katwijkse visserijgeschiedenis en de monumentale rederwoning worden er ook regelmatig activiteiten voor jong en oud georganiseerd zoals een workshop fotografie en een workshop modelbouwen.
Per jaar worden diverse prachtige wisseltentoonstellingen gemaakt, voornamelijk rond kunstschilders die betekenis voor Katwijk hebben gehad. Vanaf 10 juli is de tentoonstelling over de grote Duitse kunstschilder Hans von Bartels (1856 – 1913) te zien, die in Katwijk gewerkt en gewoond heeft om het leven in zijn tijd vast te leggen.
De bank zal zich de komende tijd inzetten om haar klanten te interesseren voor het mooie museum en hoopt zo bij te dragen aan het verhogen van het aantal bezoekers. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook zeker voor de Katwijkse jeugd.


‹ terug